Kolik bude letos skútrů?

Sezonu spouštíme 6. března s přibližně polovinou naší flotily. Problémy s dodavateli stále přetrvávají a tak je část našich skútrů odstavena. Jsme tedy ve stejném režimu, jak v druhé polovině 2022. V květnu by se měla flotila rozrůst o 100 skútrů. Na úplně plný počet skútrů se ale v první polovině roku zřejmě nedostaneme.

Upravujete velikost zóny?

Kvůli menšímu počtu skútrů jsme loni museli zredukovat naši zónu. Odebrali jsme některé ostrůvky a málo využívaná místa, aby naše skútry byly hlavně tam, kde je využíváte nejčastěji. Letos v této menší zóně pokračujeme, ale po analýze míst, která se používala nejméně, jsme ještě některé okrajové zóny mírně zmenšili. Citelná změna přišla na Praze 4, kde jsme zcela zrušili zóny u Thomayerovy nemocnice a na Novodvorské. Odebrali jsme i zóny u FN Motol a zkrátili zónu na Evropské a na Proseku.

BeRider: Zony

Měníte ceny?

Ne. Ceny zůstávají stejné a stále platí, že první minuta je zdarma. Přesto si prostudujte nový ceník. Upravili jsme část s pokutami, kterou jsme ale jen zpřehlednili. Částky zůstávají stejné nebo nižší. Ceny balíčků jsme také neměnili a stále zůstávají nejvýhodnějším způsobem, jak jezdit.

Jsou nějaké změny v rezervaci?

Velkou změnu v rezervacích jsme udělali v prosinci, takže spousta uživatelů se s ní setká poprvé až teď. Spustili jsme totiž prodlouženou placenou rezervaci. Stále platí, že prvních 10 minut rezervace je zdarma. Po té ale rezervace nekončí a běží v placené režimu za 2 Kč za minutu, podobně jako pauza. Díky tomu vám už skútr nikdo nevyfoukne.

BeRIder: Rezervace

Co se přes zimu stalo s mým kreditem?

Jako kompenzaci za vypnutí služby během zimy jsme všem uživatelům prodloužili kredit o 85 dní. Díky tomu mají loňské balíčky platnost 450 dní, takže si s nimi užijete dvě jara nebo dvě léta 🙂

Co když se bojím do provozu?

Nemusíte mít žádné obavy, jako každý rok pro vás totiž plánujeme skútr školu. Termíny budou brzy zveřejněny, jen ještě hledáme ideální místo, kde byste se na skútru mohli v klidu naučit.

Prozatím můžete zkouknout instruktážní videa a třeba zjistíte, že vám budou stačit. Pokud ne, nevadí, my vás na skútr škole přivítáme s otevřenou náručí.

Potřebuji řidičák na motorku?

Ne. Stačí řidičák na auto nebo A1, A2. K jízdě potřebujete být zaregistrováni v naší aplikaci s plně vyplněným profilem (občanský průkaz, řidičský, platební karta).

Jak a kde mohu parkovat?

Parkujte v klidu na modré, fialové i oranžové zóně. Berte však ohled na ostatní řidiče. Zaparkujte ohleduplně kolmým parkováním k chodníku, tak skútr zabere méně místa. Je lepší k chodníku zacouvat. Zaprvé pak další jezdec lépe vyjede a zadruhé je lepší uklízet helmy do kufru z chodníku místo ze silnice. Všechny potřebné informace ohledně parkování najdete na našem webu.


Co ještě potřebuji vědět?

Na skútrech nezávoďte a nejezděte mimo pozemní komunikace. V kufru najdete dvě helmy, takže můžete jezdit i ve dvou. Vedle helem jsou i jednorázové hygienické síťky na vaše vlasy. Každý skútr je vybaven držákem na mobil, což přijde vhod při využívání navigace. Taky má síťky na zavazadla.

Na webu BeRider najdete eshop s užitečnými vychytávkami na skútr (rukavice, helmy, nákrčník, brýle) i naším merchem. Nebo můžete darovat některý z voucherů na BeRider a vykouzlit tomu svému “někomu” úsměv na tváři.

V případě dalších dotazů kontaktujte naši zákaznickou linku na +420 720 627 505 nebo info@be-rider.com. Rádi vám se vším poradíme. Užijte si start sezóny! 🎉

Sdílejte tento článek: