Po 4 letech se BeRider rozloučí. I přes velkou popularitu a každoročně rostoucí počet jízd musel tým učinit rozhodnutí, a službu ukončit. Vždy jsme věděli, že službu je třeba dál rozšiřovat: mít více skútrů ve více městech. Pro zajištění dalšího provozu se nám nepodařilo najít vhodného partnera. Provozování služeb jako BeRider není pro Škoda Auto DigiLab hlavní činnost a nyní se bude soustředit na klíčové projekty, které jsou spojeny s mobilitou a digitální službami v osobních vozech.

Přesto věříme, že vzpomínky na BeRider budou hlavně pozitivní. Na našich skútrech jste najezdili přes 4 200 000 km a tím jste pomohli ušetřit kolem 512 tun CO2 oproti jízdě autem. Během pandemie jsme pomáhali zdravotníkům i vám všem s bezpečnou individuální mobilitou. S magistrátem hlavního města i městskými částmi jsme spolupracovali na tvorbě podmínek pro sdílenou mobilitu, včetně využívání “parkovacích stínů”, které by zůstaly nevyužity. Stovky z vás jsme rozjezdili v naší skútr škole a věříme, že jsme svým nemalým dílem přispěli k popularizaci sdílené mobility, skútrů do města, i elektromobility.

Co bude dál?

Do konce května zůstáváme v ulicích a držíme stejně vysoký standard jako doteď. Prvního června už bude ale služba vypnutá a skútry z ulic odvezeme. Náš eshop bude fungovat dále do vyprodání zásob.  

Zákaznická podpora pro vás bude k dispozici i v červnu a uživatelům v jeho průběhu automaticky vrátíme nevyužitý kredit. Od uživatelů nebude vyžadována žádná akce. Budeme samozřejmě vracet peníze i za zakoupené vouchery na skútr školu i na kredit.  

Dnešním dnem už není možné kupovat nové balíčky, s výjimkou denního balíčku. Pokud už nemáte kredit, můžete dál jezdit systémem pay-as-you-go, tedy tak, že se vám platba za jízdu strhne z karty po ukončení každé jízdy. Pokud ještě kredity máte, doporučujeme je vyjezdit.  

Máte otázky?

Kontaktujte naši zákaznickou podporu, která zůstává nadále k dispozici. Případně si projděte otázky a odpovědi níže.  

Závěrem vám chceme moc poděkovat, že jste byli součástí BeRideru. Doufáme, že jsme vám zpříjemnili cestování po Praze. Jsme vděční za vaši zpětnou vazbu a za všechny zážitky, které jste s námi sdíleli.  

Děkujeme vám za to. 💚 A teď se pojďme ještě projet a užít si poslední týdny s BeRiderem.

BeRider: Konec

FAQs

Co bude se skútry?

Skútry byly prodány a žádný už není k dispozici.

Mám u vás neprojeté kredity, co s tím?   

Po ukončení provozu, ke kterému dojde 31.5. začneme vracet uživatelům kredity na účet. 

Pokud jste mezitím měnili účet nebo vám propadla karta, přijde vám od provozovatele naší platební brány (Comgate) email s požadavkem na vyplnění nového čísla účtu, aby vám peníze mohly být vráceny. Nikomu však neposkytujte jiné informace, než číslo účtu.

Kolik peněz budete vracet?

Budeme vracet zaplacené části zbývajícího kreditu. Bonusový kredit, který jste obdrželi k balíčku zdarma, se proplácet nebude.  

Například, pokud jste si koupili balíček za 1100 Kč, dostali jste k němu bonusový kredit v hodnotě 400 Kč, a tím pádem vám v aplikaci svítí kredit 1500 Kč. V případě, že jste balíček nevyužili vůbec, bude vám vráceno původních 1100 Kč, které jste zaplatili. Pokud jste využili balíček z poloviny a v aplikaci vám svítí zbývající kredit 750 Kč, pak dostanete zpět poměrnou část zaplacené částky, tedy 550 Kč (polovina z 1100 Kč). Bonusový kredit, který jsme dávali k balíčkům zdarma, není nijak nárokovatelný.

Koupil/a jsem si voucher na skútr školu nebo na kredity. Co s tím?

Kontaktujte naší zákaznickou podporu a peníze za nevyužité vouchery vám vrátíme nejpozději do 30.6.2023.

Chci smazat účet a skončit hned. Co mám dělat?

Pokud si přejete smazat účet, kontaktujte naší zákaznickou podporu a požádejte o zrušení účtu. Nicméně, pak vám nebudeme moci vrátit nevyježděný kredit. Proto doporučujeme vyčkat do ukončení služby a nechat si proplatit zbylý kredit.

Sdílejte tento článek: