Thomayerovy sady 

Park najdete v Libni, hned u okraje BeRider zóny. Jihozápadně orientovaný svažitý terén, kam po celý dopadá dostatek slunečních paprsků, je ideální pro procházky a pikniky. Na louce ve spodní části parku u řeky si zase můžete skvěle užít frisbee nebo jinou „parkovou“ hru. V těsné blízkosti se nacházejí i zajímavé historické památky jako Libeňský zámeček a Löwitův mlýn.

Tip: Parkování je ideální v klidných ulicích v BeRider zóně U Libeňského zámku nebo U Meteoru.

BeRider: Libeňský zámeček

Park Sacré Coeur 

Byl založen už roku 1872 na místě bývalé vinice jako součást nově vystavěného kláštera Sacré Coeur, po němž získal šik francouzské jméno. Krásně upravený parčík se rozkládá na kopci, takže se tady už od brzkých jarních dnů můžete vyhřívat na sluníčku. A kdyby vám byla přece jen zima, je přímo propojen s OC Nový Smíchov, kam si můžete zajít třeba do kina. 

Tip: Parkování je nejpříjemnější v jižním cípu ulice Drtinova, odkud je to k parku jen pár kroků.

Židovské pece

Park na Žižkově nabízí klidnou atmosféru a je ideální pro odpočinek a pikniky. Leží a slunném, podlouhlém kopci a najdete v něm spoustu místa pro hry, procházky i posezení. V západní části parku najdete několik kruhových odpočinkových míst s lavičkami, kde se skvěle sedí s přáteli a třeba lahví něčeho dobrého. BeRider pak můžete nechat na místě a jet domů v klidu MHD.

Tip: Parkování je možné pár kroků od parku – v zóně BeRider v ulici Jeseniova nebo Olgy Havlové. 

Berider: Jaro

Jezerka 

Park v „horních“ Nuslích byl sice založen až roku 1946, jeho bájná historie ale sahá až do období kněžny Libuše, která se sem prý chodila koupat se svými kněžkami. Přímo v parku se nachází budova známého divadla a v ní příjemná nová hospoda Beranka na Jezerce se zahrádkou přímo v parku, kde si můžete vychutnat unikátní podještědská piva obklopeni zelení.

Tip: Parkování je možné kdekoli v okolí parku, třeba v ulicích Na Jezerce, Jaurisova či Družstevní ochoz.

Park Santoška 

Očím téměř skrytý a málo frekventovaný park v lokalitě pražského Smíchova je ideální třeba na rande nebo piknik. Leží na kopci nad areálem nádraží a je z něj zajímavý industriální výhled na postupně se měnící lokalitu a bývalé nádražní budovy ale i Vyšehrad a jižní část Prahy. V západním cípu leží památkově chráněná původní viniční usedlost Santoška, v níž dnes sídlí mateřská škola. 

Tip: Parkování je ideální ve slepé ulici Na Doubkové, která je zakončena praktickým „kruháčem“.

Do kterého z parků vyrazíte? Vyberete si ten nejbližší, nebo se rozhodnete objevit pro vás neznámá zákoutí? Na průzkumy městské džungle je totiž BeRider jako dělaný. Pokud chcete naše hlavní město poznat lépe, mrkněte i na naše další tipy – třeba na méně známé pražské památky nebo vyrazte na nejzajímavější místa, kde již brzy pokvetou třešně

Sdílejte tento článek: