Nákupy, dobré jídlo, ale v neposlední řadě kvalitní film, který vás vtáhne do děje a pomůže nechat nepříjemné počasí i podzimní náladu za zdmi kina. Máte lepší představu, co dělat během líného prosincového odpoledne? Snad jen se ještě projet na skútru, dokud nepadne večerní chlad. Připravili jsme pro vás výběr pražských kin, u kterých pohodlně zaparkujete svůj BeRider, a od kterých zároveň stačí jen pár kroků přeběhnout na stanici metra nebo tramvaje.

BeRider: Kina

Slovanský dům

Cinema City ve Slovanském domě kombinuje moderní kino s luxusním prostředím historického paláce. Je jediným multikinem přímo v centru města, nachází se přímo na „strategické“ ulici Na Příkopě. Pokud počasí nepřeje a chcete čekání na film strávit v teple, je tu pro vás pasáž se spoustou obchodů, ale i možností povečeřet. Najdete tady oblíbená indická restaurace Dhaba Beas, na steaku si pochutnáte v podniku Brasileiro restauraci a po filmu si můžete skočit na drink do koktejl baru Gardens v zimní zahradě ve vnitrobloku.

Parkování: BeRider zóna se nachází přímo před hlavním vstupem do Slovanského domu v ulici Na Příkopě.

IMAX na Floře

Nejlepší trojrozměrná 3D technologie promítání na světě a jedno z největších digitálních pláten v Evropě. Filmový zážitek, který vás doslova vtáhne do děje, najdete v kině IMAX pražském obchodním centru Atrium Flora. Obchodní centrum ale nabízí i příjemné posezení ve food courtu – kromě „klasických“ řetězců si můžete pochutnat třeba na veganském jídle v Loving Bistru nebo se zahřát něčím ostřejším ve vietnamském bistru Pholẽvka.

Parkování: Zóna BeRider se nachází přímo před vstupem do Atria Flora – v ulicích Vinohradská a Jičínská.

Kino Lucerna

Klasika, která nikdy nezklame. Moderně vybavené kino Lucerna vás vtáhne do světla reflektorů ještě před usednutím do sedačky: Okázalé prostory secesní pasáže, červený koberec, po kterém kráčely ještě hvězdy prvorepublikových filmů a stylová kavárna, dýchající starými časy. Interiér ve stylu art deco a pohodlná polstrovaná křesílka přímo vybízí k tomu, vychutnat si tady sklenku červeného nebo kávu s některým z nabídky klasických dezertů.

Parkování: Svůj BeRider můžete zaparkovat přímo v ulici Vodičkova v místech, kde je povoleno parkování pro auta.

CineStar Smíchov

Anděl je místem, kde člověk může strávit celé volné odpoledne: Spousta obchodů v centru Nový Smíchov i v okolních budovách, spousta restaurací, ať už máte chuť na cokoli. A hned dvě multikina – Cinema City v budově obchodního centra, nebo protější CineStar. Věděli jste, že právě CineStar nabízí i nadstandardní zážitek v podobě prostorů Gold Class? Jde o dva komornější kinosály s pohodlnými polohovatelnými křesly a stolečkem, kde můžete posedět u filmu s vynikajícím jídlem z restaurace KOBE a lahodnými drinky? I multikino může zajistit luxusní zážitek na úrovni…

Parkování: Ať už se rozhodnete pro kterékoli ze dvou smíchovských multikin, můžete zaparkovat v BeRider zóně kdekoli v okolních ulicích.

Kino MAT

Další stálice mezi pražskými biografy se nachází přímo uprostřed rušného dopravního uzlu na Karlově náměstí. Není to žádné multikino, naopak – klubové Kino MAT má kapacitu jen 46 míst. I tak tady ale můžete strávit celý večer. V Restauraci MAT si můžete pochutnat na večeři i malých jídlech, připravených speciálně pro ty, kteří před filmem už příliš nestíhají. Restaurace je otevřena do půlnoci, takže se tady můžete stavit i na „pofilmový“ drink.

Parkování: Zóna BeRider se nachází na celém Karlově náměstí i v přilehlých ulicích. Zaparkovat tedy můžete kdekoli, kde se vám to bude hodit.

Manifesto Market

Letní kino v zimě, pár kroků od smíchovského Anděla? Manifesto umí překvapit a letos tomu není jinak. S nadcházející zimní sezónou se koncept mění na zimní trhy v pohodlném vydání. Nechybí zastřešení, posezení vyhřívané plynovými hřiby, spousta světýlek a letos také kino. Promítací pláno najdete v zadním sektoru a repertoár bude jako stvořený třeba pro dámskou jízdu nebo netradiční party s kamarády: Startuje se muzikálem La La Land a i další filmy se ponesou v duchu oblíbených trháků, které rozhodně nepřinesou špatnou náladu. Před filmem, po něm (ale i při něm) se můžete občerstvovat skvělým jídlem nebo zahřát některým z originálních horkých drinků.

Parkování: Manifesto se nachází v BeRider zóně, takže můžete zaparkovat přímo před vchodem – bývá tam dostatek volných míst.

 

Sdílejte tento článek: