Určitě se mezi uživateli BeRideru a našimi čtenáři najdou i tací, kteří mají doma vlastní stroj – ať už velkou motorku, nebo třeba skútr, který v případě potřeby občas vystřídají s jízdou na sdíleném stroji. Tohle malé sáhnutí do svědomí patří právě vám: Připravujete svůj stroj poctivě na sezónu? Myslíte na jeho servis už třeba v lednu, aby byl připraven, kdykoli budete chtít vyrazit na první výlet? I někteří z nás v BeRideru jsme motorkáři a moc dobře víme, že se občas zapomene, nestihne… o to více dbáme na pravidelný servis našich sdílených skútrů. Možná si říkáte, co se s nimi děje teď v zimě – pojďme si společně toto „tajemství“ poodhalit.

BeRider: skútr

Co se děje v zimě se skútry BeRider

Pečlivá kontrola a servis. To je základ. Všechny BeRidery projdou kontrolou v našem autorizovaném servisu. Nechybí pečlivé mytí a samozřejmě předepsaná garanční prohlídka. Při využívání služby si tak můžete být jisti, že jsou stroje zkontrolované včas a jak nejlépe umíme.

Technická kontrola. Stejně jako skútry a motocykly se spalovacím motorem, i ty elektrické samozřejmě podléhají technické kontrole. Termíny vedeme v evidenci a kontrolu děláme včas – jinak by skútry nebyly způsobilé k provozu a to nesmíme dopustit.

Kontrola vybavení. Na BeRiderech najdete držáky na mobilní telefony, kufříky na přilbu či zavazadla a od loňského roku nově cargo sítě na převážení nákladu. Častým používáním se toto vybavení může poškodit. V zimě všechno vybavení kontrolujeme a také doplňujeme sítě na skútry, na kterých chybí. 

BeRider: Cargo sítě

Revize baterií. Baterie jsou srdcem elektromotoru. Aby ho poháněly tak, jak mají, je třeba je pravidelně kontrolovat. Před sezónou projdou všechny baterie diagnostikou, revizí firmwaru a hardwaru. Čištěním, revizí a kalibrací hodnot proudu a napětí projdou také naše nabíječky.

Opravy a přestavby. V zimě také dáváme do pořádku stroje, které během provozu zažily menší či větší karambol. V praxi to znamená buď doplnění náhradních dílů kapotáže a pečlivá kontrola, nebo i kompletní přestavbu skútru na nový rám. Díky tomuto přístupu jsou naše stroje maximálně bezpečné.

Perfektní zázemí pro BeRidery

BeRider nejsou jen skútry, ale především lidi, bez kterých by naše stroje jen stěží mohly jezdit. A také technické zázemí, díky kterému můžeme stroje udržovat v co nejlepším stavu a připravenosti. A proto v zimě děláme „generálku“ i v našem zázemí. Jak to vypadá?

Příprava servisních vozidel. Všechna auta, která v rámci projektu BeRider využíváme (např. na svoz skútru k opravě nebo při výměně baterií) projdou garančními prohlídkami, kontrolou vybavení a celkovou přípravou na další „pracovní“ sezónu.

Naskladnění náhradních dílů. Před sezónou se snažíme doplnit zásoby a objednat díly, které jsou nejvíce potřeba při opravách našich BeRiderů. Případný servis tak proběhne bez dlouhého čekání a stroj může brzy zase brázdit ulice.

BeRider: skútr

Budování týmu. A v neposlední řadě – před začátkem sezóny se zaměřujeme i na své lidi. Doplňujeme tým o nové kolegy a také pořádáme předsezónní školení, abychom se o vaši bezpečnou jízdu všichni uměli starat co nejlépe. A také, aby nám práce šla od ruky a co nejvíc nás bavila.

Takhle se staráme o naše (a vaše) skútry. Nemusíte mít tedy strach, že byste zjara sedli na něco, co nebude perfektně fungovat. A pokud máte vlastní motorku nebo skútr – připomínáme, že právě teď je ten ideální čas na předsezónní servis. Tak nezaspěte. A pokud se vám to přece jen stane a vaše motorka bude první jarní dny „trčet“ v servisu, jsme tady my – aspoň na nějaký kratší výlet po Praze nebo svezení do práce.

Sdílejte tento článek: