Romantická Praha už dávno není jen Petřín nebo procházka Starým Městem, proto jsme pro vás připravili přehled dalších zamilovaných hot spotů s krásným výhledem. K nim se pohodlně dostanete i na BeRideru. Tak na nic nečekejte, vyrážíme.

Havlíčkovy sady

Havlíčkovy sady jsou známé také jako Grébovka. Kromě vinic, dlouhých chodníčků lemovaných stromy a keři, tady najdete i tajuplnou umělou jeskyni - grottu. V ní se nachází kašna a socha boha Neptuna. Výhled na Prahu si nejvíc užijete od Pavilónu Grébovka, který se často stává místem svatebních obřadů a oslav.

Zahrada Ztracenka

Ztracenka nese svůj název údajně podle ztracených vojáků, kteří v těchto místech chodívali za děvčaty. Teď se určitě neztratíte, pokud do Ztracenky vyjdete z Albertova. Nedávno zrekonstruovaná zahrada vám bude možná připomínat dovolenou v Itálii, a to díky cihlovým zídkám, které tvoří terasy podobné právě vinicím. Výhled nabízí na romantické Podskalí nebo Vyšehrad, kam doporučujeme vaší vyjížďkou pokračovat.

Zahrada Ztracenka na Novém Městě

Vyhlídka Dobeška

Původně Dubeška, nazvaná podle starého dubu, který se v místě tyčil několik desetiletí, je dominantou pankrácké pláně. Na jejím vrcholu najdete dvoumetrovou dřevěnou konstrukci – rozhlednu, kterou navrhl architekt David Vávra. Letos zde stojí přesně 20 let. Vyhlídka nabízí krásný výhled na Hradčany i protilehlé Dívčí hrady.

Vyhlídka Baba

Na BeRideru zaparkujete na silnici ani ne 50 metrů od místa vyhlídky. A pak už se můžete kochat Prahou ze zříceniny, která na tomto místě stojí přes 200 let. Stačí, když vyjedete do čtvrti Hanspaulka a Baba a poptáte se, kudy na vyhlídku, přímo místních.  

Pohled na vinoucí se Vltavu pod vašima nohama vám vezme dech. Pokud si budete chtít výlet na skútru prodloužit, vydejte se ještě na protilehlý břeh do Bohnic. Zde se totiž nachází Podhoří.

Vyhlídka na Prahu z pravého břehu Vltavy

Podhoří v Bohnicích

Podhoří bylo zapsáno jako přírodní rezervace už před 30 lety. A to díky archeologickým nálezům, které sahají až do mladší doby kamenné a výskytu chráněných druhů fauny i flory. Až sem vyrazíte na BeRideru, doporučujeme zaparkovat (zapauzovat skútr) u křižovatky Bohnická a V Zámcích a projít se až k vyhlídce Podhoří. Garantujeme vám romantiku na druhou. Pak pohodlně můžete zase nasednout na BeRider a vrátit se zpátky, odkud jste přijeli.

Pokud chcete vyjet i mimo Prahu, doporučujeme se inspirovat i na blogu od HoppyGo.

Sdílejte tento článek: