Lehce zpomalené město, nabité dlouho do večera sluneční energií, osvěžující drink v ruce, pohodlí v lehátku nebo sedacím pytli a…stříbrné plátno pod širým nebem. Už vám taky zní v uších některá z ikonických znělek filmových společností? Tak nasedněte a pojeďte s námi, ať dorazíme na promítání včas!

Radost: Filmové klasiky na střeše s jedinečným výhledem

Letní kino na střeše budovy RADOST provozuje kino Lucerna. Téměř každou neděli až do konce léta si sem můžete zajet na některou z klasik české i světové kinematografie. Pulp Fiction, Mamma Mia nebo třeba Starci na chmelu – to jsou filmy, které se prostě neokoukají. Na Střechu RADOST se nebojte přijít o kus dřív, zabrat si místo a vychutnat si jedinečný výhled na město se západem slunce.

Vstupenky: Zakoupit je lze za 150 Kč přes web GoOut, kde najdete i program

Parkování: Kdekoli v těsné blízkosti domu RADOST (nám. Winstona Churchilla 2, Praha 2)

Evergreen v DOXu: Filmové listování slavnými romány 

Střecha multifunkčního sálu DOX+ se každou středu až do 15. září promění v letní kino s příznačným názvem Evergreen. „Dvanáct románů, které stojí za to číst. Dvanáct filmů, které stojí za to vidět.“ Tak zní podtitul programu, který představí to nejlepší z filmových adaptací románů od oceňovaných tvůrců. Přijďte si „doplnit vzdělání“ filmy jako je Pokání, Noční vlak do Lisabonu, Lovec draků a další.

Vstupenky: Stojí 140 Kč a zakoupit je lze na webu GoOut nebo fyzicky na pokladně DOXu.

Parkování: Bez starostí – BeRider zóna se nachází v těsné blízkosti centra DOX (Poupětova 1, Praha 7)

Foto: Jan Slavík (c) DOX

CAMP: Kurátorský výběr filmů v centru Prahy

Centrum Architektury a městského plánování leží vedle Emauzského kláštera. V samém centru města naleznete klidný parčík s posezením a plátnem. Každý čtvrtek se můžete těšit na kultovní i „niche“ filmy jako Velká nádhera, Taxikář, Blade Runner nebo německý film Léto v Kreuzbergu. A to nejlepší – v případě nepřízně počasí o film nepřijdete: Projekce přesunuta do vnitřních prostor CAMPu. 

Vstupenky: Jsou zdarma a navíc je lze v klidu rezervovat na webu GoOut.

Parkování: Kdekoli v okolí budovy CAMP (Vyšehradská 2075, Praha 1)

Paramount MAX: Zábava po nákupech na „Čerňáku“

Letní kino na střeše Centra Černý Most každý čtvrtek představí evergreeny od studia Paramount Pictures. Výběr bude pestrý a o zábavu nebude nouze – filmům jako Fotr je lotr, Krokodýl Dundee nebo Forrest Gump budou vždy doplněny vystoupením stand-up komiků z pořadu Comedy Club, tematicky provázaným s promítaným filmem. Dobrý způsob, jak ukončit den na nákupech, nemyslíte?

Vstupenky: Promítání jsou zdarma (včetně stand-up vystoupení) a program najdete zde.

Parkování: Pohodlně a bez starostí na jednom z pěti míst v rámci BeRider zóny na střeše CČM.

Foto: Centrum Černý Most

Sdílejte tento článek: