Ve zkratce:

  • Chystáme nový ceník, kde si místo minut budete kupovat kredity.
  • Vaše současné volné minuty převedeme na kredity ve stejné hodnotě.
  • Ceník obsahuje i nové ceny pauzy.
  • Doba bezplatné rezervace skútru se zkracuje na 10 minut.

Už 22. listopadu celá služba přejde na novou technologii. Ta bude výrazně spolehlivější a umožní nám nabídnout nové funkce, které si dlouhodobě přejete a které povedou ještě k lepšímu používání BeRideru. Věříme, že nepříjemné výpadky služby, se kterými jsme se v posledních měsících potýkali, budou minulostí. A jaké změny čekají vás, naše jezdce?


Kromě spolehlivější služby a nových funkcí bude pro uživatele největší změnou nový systém cen. Přecházíme na systém kreditů, díky kterým budeme moct dynamicky měnit ceny nebo zřizovat "bonusové zóny". Ke každému balíčku kreditů, který si zakoupíte,pak dostanete bonusový kredit navíc. Cena za minutu jízdy ale bude stejná: 5 Kč za minutu.

Jak to funguje?  

Například u nejlevnějšího balíčku za 90 Kč od nás dostanete bonusový kredit v hodnotě 10 Kč. Celkem si tak koupíte za 90 Kč kredit v hodnotě 100 Kč, který odpovídá 20 minutám jízdy (100 Kč při ceně 5 Kč za minutu = 20 minut). Cena jízdy tak bude odpovídat 4,50 Kč za minutu (90  Kč/20 min = 4,50 Kč za min), tedy stejně jako doteď.  

S větším balíčkem samozřejmě roste bonusový kredit. K balíčku za 800 Kč získáte bonusových 200 kreditů, což odpovídá bonusu 25 %. U nejvyššího balíčku, za 1100 Kč, je bonus dokonce 400 Kč, tedy 36 %. Získáte tak kredit v hodnotě 1500 Kč za cenu jen 1100 Kč.

Standardní cena pay-as-you-go zůstává na 5 Kč za minutu. U balíčku za 90 Kč cena za minutu odpovídá stávajícím 4,50 Kč za minutu. U vyšších balíčků jsme však museli přistoupit k mírnému zdražení. Stávající ceny jsme se snažili udržet co nejdéle, ale i na nás dopadají rostoucí ceny energií a dalších nákladů. U balíčku za 440 Kč odpovídá cena 4,40 Kč za minutu, u balíčku za 800 Kč odpovídá cena 4 Kč za minutu a u nejvyššího balíčku za 1100 Kč vychází minuta jízdy na 3,67 Kč.

Nový Berider ceník platný od 22. 11. 2021

Proč ta změna?

Přejeme si, aby byl BeRider stále lepší službou, kterou budete moct využívat ještě častěji. Zavedení nového technologického řešení přinese i několik vylepšení a funkcí, o které jste si sami řekli.

  1. Bonusové zóny – po zaparkování v těchto zónách dostanete odměnu. Pomůže nám to za vaší pomoci přesouvat skútry tam, kde je po nich vyšší poptávka.
  1. Dynamický ceník – rychle a jednoduše nám umožní upravovat ceny za minutu. Například vám budete moci poskytnout slevy podle vytíženosti služby v průběhu dne.
  1. Platba za delší rezervaci – často se ptáte, jestli můžete mít delší rezervaci, a to i za předpokladu, že bude placená. Odpověď je ano, teď to bude možné a část rezervace bude zdarma a další bude zpoplatněná.
  1. Duální profil – je funkce, která uživatelům umožní přepínat mezi soukromým a pracovním účtem. To významně usnadní život těm, kteří používají BeRider pro pracovní cesty.

Na všechny tyto novinky se budete moct těšit od nové sezóny v roce 2022.  

Máte k novinkám nějaký dotaz? Podívejte se na nejčastější dotazy níže. Nebo nám napište na info@be-rider.com

Nejčastější otázky aka FAQ

Proč už nevidím v mém profilu minuty, ale Kč?

S novým ceníkem už si nebudete kupovat volné minuty, ale místo toho si budete předplácet kredit v korunách. Ten se bude skládat z placené části a z bonusové části, kterou od nás dostanete zdarma. Čím větší balíček si koupíte, tím větší bude bonusová část – od 11 % až do 36 %!

Co se stane s mým balíčkem, co jsem koupil?

Váš balíček vám v profilu zůstane, jen vaše minuty převedeme na kredity a to v kurzu 1 minuta = 5 Kč. Pokud vám zbývá například 25 minut, vynásobíme je pěti. To znamená, že místo 25 minut vám profil ukáže 125 Kč.

Expirace kreditu je 1 rok od nákupu nebo od převedení volných minut na kredity. Pokud tedy máte nějaké volné minuty, po převedení na kredity bude jejich platnost do 22. listopadu 2022. Datum expirace vždy uvidíte v aplikaci.

Co 15 minut zdarma za pozvání kamaráda?

Jistě znáte systém odměn za pozvaného přítele. Pokud pozvánku přijme a poprvé se projede, získáváte bonus na své jízdy. I promo kódů se týká změna, takže místo 15 minut získáte za každého pozvaného kamaráda jejich ekvivalent, tedy 75 Kč.

Kolik teď bude stát 1 minuta jízdy?

Jedna minuta jízdy stojí 5 Kč jako doposud, ale záleží, jak výhodný balíček si koupíte. Ke každému vám přidáme bonus. Čím větší balíček si pořídíte, tím dostanete větší bonus a tím i slevu na jízdy. Pro představu: u balíčků vychází nově cena minuty na 4,50 Kč, 4,40 Kč, 4 Kč a 3,67 Kč.


Budou nějaké změny s pauzami a parkováním?

Pauza od teď stoji 2 Kč za minutu pro všechny. Pokud opět jezdíte za balíčky, odpovídá cena pauzy zhruba 1,90 Kč, 1,76 Kč, 1,60 Kč a 1,47 kč za minutu podle zvoleného balíčku.

Bude nějaká změna u rezervací?

Nově je rezervace zkrácena na 10 minut. Skútr si však můžete zarezervovat dvakrát po sobě. K této změně jsme přistoupili proto, že docházelo ke zneužívání délky pauzy a skútr pak nebyl déle dostupný pro ostatní. Do budoucna chystáme možnost delších rezervací, které však budou spojeny s malým rezervačním poplatkem.

Mají nové balíčky expiraci?

Ve svém profilu pro rozkliknutí na konkrétní balíček uvidíte datum zakoupení a datum expirace. Vždy to bude 1 rok od zakoupení. Pokud už máte zakoupené volné minuty, dojde k jejich převedení na kredity dne 22. listopadu 2021 a jejich platnost bude do 22. listopadu 2022.

Kompletní nové Všeobecné obchodní podmínky, které začnou platit od 22. listopadu 2021, najdete zde spolu s ceníkem:  

Všeobecné obchodní podmínky (PDF)

Zajímá nás, co si o změnách myslíte. Dejte nám prosím zpětnou vazbu v krátkém průzkumu. Jako odměnu pro vás máme 10 minut na váš BeRider účet. Průzkum je platný do 15. 11. 2021.

Sdílejte tento článek: