Doposud byly rezervace jen zdarma, ale za to jen na 10 minut. Pokud jste se zdrželi a ke skútru nestihli dojít, mohl vám ho někdo vyfouknout. Zároveň se stávalo, že jiný uživatel více rezervacemi blokoval skútr delší dobu, a skútr si pak nemohl půjčit nikdo další. Proto zavádíme nový model.

Uživatel bude mít možnost si skútr zarezervovat stále zadarmo a to prvních 10 minut. Toto se nemění. Změna nastává až po 10. minutě. Pokud na skútr do této doby nenasedne a neodjede, rezervace se automaticky neruší, ale přepne se do placeného režimu a bude vám účtovaný rezervační poplatek. Ten je ve výši 2 Kč za minutu.

Rezervační poplatek se připočte ke konečnému dokladu za jízdu. Maximální délka placené rezervace je 60 minut. S prvními 10 minutami zdarma to znamená, že celkově si můžete skútr zarezervovat až na 70 minut.

BeRider: Prodloužená rezervace - diagram

Před začátkem placené rezervace, konkrétně v 8. minutě, vám přijde upozornění, že se blíží zpoplatněná rezervace. Doporučujeme si proto zapnout oznámení pro push notifikace v nastavení vašeho telefonu (v aplikaci běžte na svůj profil, do nastavení a klikněte na notifikace).

BeRider: Oznámení

A jak to bude v případě zrušení rezervace?

  • Pokud uživatel zruší rezervaci například v 6. minutě, tedy 4 minuty před vypršením rezervace zdarma, a poté znovu rezervuje stejný skútr, tak mu budou zbývat pouze 4 minuty rezervace zdarma
  • Pokud uživatel zruší rezervaci poté, co již začne platit rezervační poplatek, a pak začne rezervaci znovu na stejném skútru, bude rovnou platit rezervační poplatek
  • Pokud uživatel zruší rezervaci a poté začne rezervaci na jiném skútru, tak na něm má znovu 10 minut rezervace zdarma
  • Tato pravidla se ruší po 2 hodinách nebo po ukončené jízdě. A týkají se vždy jen jednoho skútru. Pokud si rezervujete jiný skútr, začíná celý proces od začátku.

Věříme, že nové funkce oceníte. Tímto modelem zaručíme, že bude více dostupných skútrů a tím i jejich vyšší využití. Nestane se, že by byl skútr zbytečně blokovaný rezervací, pokud někdo opravdu neplánuje dlouhodobou placenou rezervaci.

V případě dotazů neváhejte kontaktovat naši zákaznickou linku na +420 720 627 505 nebo info@be-rider.com.

FAQs

Co když si skútr zarezervuji, přepne se do placená rezervace, ale skútr si pak nepůjčím?

Může se stát, že si skútr zarezervujete, po 10 minutách se přepne do placeného režimu, ale nakonec rezervaci zrušíte. V tomto případě vám bude fakturován pouze rezervační poplatek po zrušení rezervace. Doklad najdete v sekci “Jízdy”.

Jak to funguje, když si zarezervuji skútr, nakonec rezervaci zruším, ale pak si to rozmyslím a chci si ho rezervovat znovu?

Pokud jste rezervaci zrušili v době, kdy byla ještě zadarmo, doběhne vám při další rezervaci čas zdarma. Například, pokud jste zrušili první rezervaci po 6 minutách, další rezervace na stejný skútr bude zdarma jen 4 minuty a pak se přepne do placeného režimu.

Pokud jste rezervaci zrušili už v placeném režimu a budete si chtít znovu zarezervovat ten stejný skútr, poběží rezervace už rovnou v placeném režimu.

Obojí ale samozřejmě platí jen v případě, že si skútr podruhé zarezervuje do dvou hodin od vytvoření první rezervace. Pokud to bude víc nebo mezi tím stihnete nějakou jízdu, máte znovu 10 minut zdarma.

Co se stane, když vyprší doba placené rezervace?

Doba placené rezervace je 60 minut. Pokud uživatel nezahájí jízdu ani nezruší rezervaci, rezervace dosáhne svého limitu a automaticky se zruší.

Proč to děláme?

Zlepší to dostupnost skútrů, uživatelé nebudou opakovaně rezervovat skútry bez toho, aby poté uskutečnili jízdu. Uživatelé zároveň budou mít možnost rezervovat skútr na delší dobu, což bylo často poptávané zlepšení.

Sdílejte tento článek: