Začíná na vás pomalu padat nostalgie z končícího léta, reklamní letáky vám nutí nákup školních potřeb a kamarádi se ptají, co ještě tohle léto stihnete? Nenechte se strhnout – léto končí až 23. září a ani to nemusí být konec teplého počasí. Pokud už máte dovolenou za sebou (nebo ji naopak chystáte na podzim), udělejte si jednu malou přímo v Praze. Nasedněte na skútr BeRider, projeďte se k vodě, dejte si drink nebo zmrzlinu a zapomeňte na škarohlídy, pro které už je léto u konce. Poradíme vám, kde se vykoupete i pobavíte nejlépe.

Plavecký stadion Podolí: Retro klasika s padesátkou

Tři bazény pro rekreační plavce i sportovce, lehce retro atmosféra první republiky nebo rozlehlá travnatá plocha i velká, vyhřátá sluneční terasa, kde můžeme nachytat pořádnou dávku slunečních paprsků, ale i pěkný výhled do zeleně. To jsou důvody, proč Pražáci milují „plavečák“ v Podolí. A také padesátimetrový venkovní bazén, ve kterém nebudete jako sardinky. V letní sezóně zde funguje několik stánků a barů, kde si můžete pochutnat třeba na čerstvém kebabu nebo ledové kávě. Vyvýšený beach bar s terasou pak poskytuje výhled na skály i město.

Tip: Přivstaňte si a vyrazte sem do nejdřív – otevřeno je od šesti ráno. Budete mít bazén skoro celý pro sebe, zaplavete si a pak se můžete už jen vyhřívat na lehátku a relaxovat.

Parkování: Zóna BeRider se nachází bezprostředně před hlavním vstupem a skútr můžete nechat přímo na parkovišti před stadionem.

Koupaliště Petynka: Vyhřívaný bazén i kurty na „beach“

Pokud milujete koupání pod širým nebem a nechcete to vzdát ani v chladnějším počasí, vyrazte na Petynku. Vyhřívaný bazén si tady udržuje teplotu 24–25 stupňů, tedy jako Jadran na konci sezóny. Kromě toho se tu vykoupete s výhledem na Pražský hrad a po koupání na vás bude čekat míchaný drink z jednoho ze stánků. Na webu koupaliště Petynka najdete všechny informace včetně možnosti zarezervovat si kurt na beach volejbal.

Tip: Na Petynce se bude líbit i dětem: Zdarma si zde lze projet tobogánem s časomírou nebo si zablbnout při aquazorbingu.

Parkování: BeRider můžete zaparkovat v úseku ulice Patočkova, jen pár kroků pod koupalištěm

Koupaliště Stírka: Finská sauna a zábava k zapůjčení

Čtyřicetimetrový venkovní bazén, dětský bazén s atrakcemi, velká travnatá plocha a samozřejmě restaurace a stánky s občerstvením. Stírka je koupaliště tak, jak ho známe a chceme, a nabízí i něco navíc: nehtové studio, kondiční masáže a finskou saunu, která zpříjemní den u vody i ve dnech, kdy není zrovna vedro. Pozor, sauna otevírá opět až od 1. září!

Tip: Koupaliště Stírka nabízí zapůjčení různých her: Zahrát si tady můžete stolní hry, šipky, fotbálek, stolní tenis, pétanque, kroket a mají i hrací automaty pro děti.

Parkování: BeRider zóna se nachází v úseku ulice Zenklova – Pod Vlachovkou – Kubišova – S. K. Neumanna a pěšky je to z ní ke koupališti sotva 200 metrů.

Plavecký bazén Pražačka: Nerez bazén a luxusní terasa

Pražačka nabízí luxus mezi pražskými koupališti v podobě krytého bazénu s nejteplejší vodou v Praze, venkovního vyhřívaného bazénu z nerez oceli, kde můžete využít i večerního plavání při umělém osvětlení a moderní sluneční terasy pro 150 osob. Nechybí restaurace se širokým sortimentem pokrmů včetně těch zdravějších – nemusíte tedy čekat jen smažák v housce a hranolky. I tady najdete finskou saunu.

Tip: Bazén sousedí s moderním sportovním areálem, kde si můžete zahrát volejbal či nohejbal, tenis, plážový volejbal nebo fotbal. Sportoviště si rezervujte online na webu areálu.

Parkování: Zónu BeRider najdete v těsné blízkosti areálu Pražačka, v ulici Za Žižkovskou vozovnou.

Aquacentrum Šutka: Tobogány i sauna „ladies only“

Další z oblíbených pražských plaveckých areálů nabízí nejen vnitřní bazén pro sportovní i rekreační plavání, ale také venkovní koupaliště, vířivku, aquapark s divokou řekou, dvěma tobogány a vodopádem a také relaxační bazén, dětské brouzdaliště i vodní bar s občerstvením. Ani v Aquacentru Šutka nechybí letní terasa s krásným výhledem na celou Prahu.

Tip: Ve vnitřních prostorách areálu najdete dvě finské sauny. Každou středu je jedna z nich určena pouze pro ženy a druhá pouze pro muže, a to včetně ochlazovacích bazénků.

Parkování: Celý prostor parkoviště u Aquacentra Šutka je zároveň BeRider zónou. Zaparkovat tedy můžete jen pár kroků od vchodu.

Už víte, kam vyrazíte? Nezapomeňte, že výlet po Praze nemusí být jen na koupaliště a zpátky – až do konce září promítají některá z pražských letních kin, u nichž také pohodlně zaparkujete s BeRiderem. Mnohé z nich budete mít přímo na cestě z koupaliště. Nebo chcete překvapit svou spolujezdkyni (nebo spolujezdce) výletem se zajímavým pohledem na město? I pro vás máme pár tipů na zajímavé pražské vyhlídky.

 

Sdílejte tento článek: