Na kafe

Klasika prvního rande, na kterou často zve i ten, co kávu nepije. Protože se to prostě tak říká. Ať si jste nebo nejste jisti, jaký vztah k praženým zrnům vaše polovička má, měla by první společná „káva“ stát za to. A to znamená prostě něco víc, než jen sedět u stolku a usrkávat cappuccino…třeba místo, které vás nadchne, kde zapomenete na nervozitu, a kde rozhodně řeč nebude stát.

Botanica Coffee Truck není úplně kavárna, ale spíš květinářství s výběrovou kávou a kusem automobilové historie. Na magické místo ve dvoře, kde pojízdný café bar ze starého Citroenu HY stojí, projdete přes průchod, který vás už z dálky naláká sezónní květinovou výzdobou – lampiony, dýně, světýlka, vůně kávy a květin vás unesou tak, že ani případné ticho určitě nebude trapné.

Kde zaparkovat: Klidně přímo před kavárnou na ulici Moskevská 35 ve Vršovicích

Rande na BeRideru + káva s sebou = podzimní idylka

Na skleničku

Druhé rande už by to možná chtělo něco ostřejšího, co říkáte? Ani to vám ale nebrání si napřed udělat malý výlet a provézt svou holku (nebo kluka) oblíbenými pražskými zákoutími. Pokud bude vyhlédnutý bar v BeRider zóně, není co řešit – prostě jen zaparkujete přímo před jeho vchodem a zpátky to vezmete hromadnou dopravou nebo zavoláte taxi.  

Balcony Bar dýchá stylem newyorských střešních restaurací s atmosférou, připomínající třeba seriál Sex ve městě. Nechybí precizní drinky, široký výběr šampaňského i skvělé jídlo z grilu, ale je tady ale mnohem větší klid na povídání ve dvou. Rezervaci si ale raději udělejte předem – třeba proto, aby vám někdo nevyfoukl místo na vyhřívané terase, která funguje i v zimě.

Kde zaparkovat: Na křižovatce Jungmannovy a Národní, odkud je to k baru (Jungmannovo náměstí 17) jen pár kroků.

Na sbírku motýlů

Že tato „nenápadná“ pozvánka z postranními úmysly patří už do minulého století? O to vtipnější a zajímavější ale může být dotáhnout záměr dokonce – zvlášť, pokud je vaše „rande“ aspoň trošku přírodovědně založené. „Motýlí“ část entomologická sbírka Národního muzea čítá milion exemplářů a je největší sbírkou svého druhu u nás.  

A když už vám bude z neskutečných barev a tvarů nejkrásnějšího řádu hmyzu přecházet zrak, nemusíte se nutit procházet celé muzeum, ale jen nasát atmosféru – třeba stylově, u dobré kávy a ještě lahodnějších dezertů z kavárny ve velkolepém prostoru atria Historické budovy. A jako bonus posezení přímo u velké kostry dinosaura – to v běžné kavárně prostě nezažijete.

Parkování: Přímo před Národním muzeem v horní části Václavského náměstí nebo na Vinohradské.

Nahoru

Pozvat někoho „nahoru“ nemusí vůbec znamenat žádný odvážný návrh. I když…vydat se na prohlídku tajemné věže z patnáctého století, která přežila kanonádu Švédů i Prusů, možná trošku kuráže chtít bude. Překvapivých osm pater ale zvládnou i ti, kteří se třeba trošku bojí výšek – veškerý život ve věži se totiž odehrává především uvnitř.

Jindřišská věž prošla první rekonstrukcí už v 19. století a další pak díky projektu důmyslné vestavby z konci 20. století. Díky ní dnes ve věži najdeme kromě vyhlídky na město také výstavní prostor, ale i stylovou restauraci v horních dvou patrech a dokonce whisky bar s útulným posezením. Řekněte – dá se na takové „Půjdeš nahoru?“ říct ne?  

Parkování: Přímo v okolí věže v Jindřišské nebo na Senovážném náměstí

Dál

„Nechceš ještě dál?“ Záleží, na kolikátém rande se právě ocitáme…nicméně pro vás máme jedno „dál“, kterým nikoho nezaskočíte ani na první nebo druhé schůzce. Věděli jste, že s BeRiderem si můžete udělat skvělý celodenní výlet, dál za hranice širšího centra města? Ty nejzazší části BeRider zóny jsou navíc v lokalitách, přímo volajících po romantické procházce, ale i dobrém obědě nebo skleničce.

Co třeba Dalejské údolí (parkovací zóna je v ulici Raichlova, mimochodem kousek od vyhlášené restaurace Kastrol), nebo Modřanská rokle s parkováním na sídlišti Lhotka a cíl…co třeba neapolská pizza v restauraci SASY.RE v Modřanech? Na BeRideru dojedete hravě třeba i k Botanické zahradě v Tróji – zaparkujte v ulici Hnězdenská v Bohnicích a použijte severní vchod do ráje rostlin a květin. A pak běžte třeba na skleničku vína do Vinice sv. Kláry nebo na večeři do restaurace a vinařství Salabka.

Pod deku…?

Pamatujte – žádné rande není špatné, pokud chcete být spolu. A i zdánlivě „obyčejnou“ schůzku může okořenit třeba právě styl dopravy. A projížďka na skútru je jasnou volbou už od roku 1953, kdy přišel do kin film Prázdniny v Římě. Pokud namítáte, že už přituhuje, nemusíte se bát – na zimní měsíce opět část skútrů vybavíme hřejivou dekou na nohy, pod kterou se schováte oba. Ty najdete pod SPZ: EL18AR, EL11AR, 1AS296, 1AS269, EL88AR, EL76AR, EL42ap 1AS277, 1AS272, EL15AT.

Aspoň krátkou projížďku si tak budete moci dopřát vždycky – ať už to bude proto, abyste stihli rezervaci v restauraci nebo promítání filmu, nebo prostě jen tak, protože spolu chcete zažít něco neobyčejného.  

 

Sdílejte tento článek: