Velikonoční trhy na Staroměstském náměstí

patří mezi nejnavštěvovanější jarní akce v Praze. V padesáti stáncích najdete nejrůznější kulinářské speciality, tradiční zboží a dárečky pro radost. Děti se mohou těšit na víkendové tvůrčí dílny: malování kraslic, tvorba dekorací, pletení pomlázek i pečení. Chybět nebude živá hudba a vystoupení lidových souborů a umělců. Dekoracím dominuje obří čtyřmetrový zajíc, jako stvořený pro vtipnou fotku (třeba na vaše sváteční přání).

  • Doba konání: 25. 3. 2023 – 16. 4. 2023
  • Otevírací doba: Stánky 10:00 – 22:00, občerstvení do 24.00, kulturní program 16.00 - 19.00
  • Parkování: S BeRiderem snadno zaparkujete přímo na náměstí, na rozhraní Pařížské a Dlouhé

BeRider: Velikonoce, Staroměstské náměstí
Velikonoce na Staroměstském náměstí

Velikonoční trhy na náměstí Míru

jsou oblíbeným místem nejen obyvatel ze sousedství. Ochutnáte tady velikonoční a jarní dobroty, ale třeba i belgické vafle nebo moravské víno. Ani zde nebudou chybět tvůrčí aktivity nejen pro děti – spolu s nimi se naučíte plést pomlázku nebo malovat vajíčka pod vedením zkušených lidových řemeslníků. Kromě tradičního zboží a dekorací pro radost koupíte na „Míráku“ také jarní květiny, sazenice a semínka.

  • Doba konání: 25. 3. 2023 – 10. 4. 2023 
  • Otevírací doba: 10:00 – 22:00
  • Parkování: Celé náměstí Míru leží v zóně BeRider a zaparkovat můžete pohodlně kdekoli 

Velikonoční trhy na Pražském hradě

jsou skvělou příležitostí pro mimopražské návštěvníky, kteří chtějí spojit výlet do hlavního města a chození po památkách s tradičním jídlem a řemesly. Letos se trhy opět uskuteční na náměstí U Svatého Jiří (přímo za chrámem Sv. Víta). Těšit se můžete na čerstvě připravené dobroty z grilu, tradiční zboží a také každodenní ukázky práce tradičních řemeslníků, jako je kovář nebo dráteník. 

  • Doba konání: 20. 3. 2023 – 16. 4. 2023
  • Otevírací doba: pondělí – čtvrtek 9:00 – 18:00 hod, v pátek a o víkendu do 19:00
  • Parkování: Víte, že s BeRider můžete vjet skoro až na Hrad? Zónu najdete v ulici Loretánská, Úvoz i Nerudova.

BeRider: Velikonoce, Pražský Hrad
Velikonoce na Pražském hradě

Velikonoční trhy na náměstí Republiky

přinesou velikonoční atmosféru přímo do „centra konzumu“, před obchodní domy Palladium a Kotva. Těšit se můžete na velikonoční a jarní dekorace, ručně vyrobené doplňky ze dřeva a také typické české (nejen) jarní dobroty: Grilované maso a klobásy budete moci zapít unikátním zeleným velikonočním pivem, na své si ale přijdou i vegetariáni, pro které budou připraveny bezmasé uzeniny.

  • Doba konání: 25. 3. 2023 – 16. 4. 2023
  • Otevírací doba: Stánky 10:00 – 22:00, občerstvení do 24:00
  • Parkování: Pamatujte, že velká část náměstí je v pěší zóně. V souladu s pravidly zaparkujte BeRider v ulicích v jeho těsné blízkosti (V Celnici, Truhlářská nebo třeba Králodvorská).

Velikonoční trhy na Václavském náměstí

se budou konat ve spodní části náměstí v epicentru největšího pražského nákupního bulváru. Příjemné trhy se zhruba 24 stánky nabídnou klasický sortiment řemeslných produktů, velikonoční dobroty a také ukázky řemesel. Chybět nebude zelené pivo, ale také domácí koláče a pečivo nebo tradiční uzeniny ve vegetariánské verzi.

  • Doba konání: 25. 3. 2023 – 10. 4. 2023
  • Otevírací doba: 10:00 – 22:00, občerstvení do 24:00
  • Parkování: Zóna BeRider leží po celé délce Václavského náměstí. Jen dejte pozor, abyste nezaparkovali v oblasti pěší zóny.

Pokud preferujete kulinářský zážitek, vyrazte na farmářské trhy – i ty budou velikonočně laděné a nabídnou větší výběr tradičních dobrot čerstvých vajec a dalších produktů ale třeba i květin nebo košíkářských výrobků. Za velikonocemi tedy můžete vyrazit i na Náplavku, na dejvický „Kulaťák“, náměstí Jiřího z Poděbrad nebo třeba Kubánské náměstí ve Vršovicích. 

Velikonoční balíček

Hody hody doprovody! Máme pro vás speciální nadílku kreditů!

Velikonoční balíček

V průběhu dubna si můžete koupit balíček za 490 Kč, ke kterému získáte extra kredit 210 Kč. Celkem tak získáte 700 Kč kreditu, což odpovídá až 175 minutám jízdy. A jezdíte už od 2,80 Kč za minutu. Balíček je v nabídce jen do 30.4. a platnost kreditu je 1 měsíc. Tzn., pokud si ho koupíte 20. dubna, kredit vyprší 20. května.

Sdílejte tento článek: