Praha 1: Atmosféra a účinné cvičení v Železné kouli

Fitko, kterému se podařilo rehabilitovat slovo „tělocvična“, vytvořit jedinečnou komunitu a prostor, do kterého se klienti s chutí vrací nejen za poctivým cvičením, ale i partou srdcařů z řad trenérů i místních cvičenců. Nečekejte žádné monstrózní posilovací stroje, ale jednoduché, účinné cvičení s vlastní vahou, velkou činkou nebo kettlebellem (neboli železnou koulí, odtud také název tělocvičny). Zacvičit si tu můžete s trenérem, sami, ve skupině, nebo můžete zkusit unikátní 12týdenní program, který vás změní k nepoznání. V tom nejlepším smyslu, samozřejmě.

Tip: Železná koule vznikla v unikátním prostoru na adrese Opatovická 18, Praha 1, kde jednu z dnes už tří poboček stále najdete. Přímo před gymem i v širokém okolí najdete BeRider zónu. Pak už stačí jen vyběhnout do čtvrtého patra a užít si pořádné cvičení i skvělou atmosféru.

Praha 5: Bez rezervace i do sauny s Euforií

Hledáte posilovnu s přátelskou atmosférou, kde můžete cvičit v klidu sami, přijít kdykoli bez objednání a zaplatit jen za jeden vstup nebo si třeba pořídit jen měsíční členství? Euforie vás nebude nutit do kupování ročních balíčků a nechá rozhodnutí na vás. Zacvičit si tady můžete na moderních kardio i posilovacích strojích, nebo si vyberete ze široké nabídky skupinových lekcí nebo zvolíte individuální lekce s trenérem. Po cvičení nemusíte rovnou domů – Euforie na Smíchově nabízí možnost sauny, masáží nebo solária.

Tip: Euforii najdete na adrese Štefánikova 43a, Praha 5 (Arbesovo náměstí). Všude v okolí je zóna BeRider, takže parkování bude hračka a vy už nemusíte ztrácet ani minutu při přesunu z práce nebo z domova do fitka, které vás nadopuje dobrou náladou.

BeRider: Fitness

Praha 7 a 4: Perfektní zázemí a dámská zóna ve FITINN

Nechodíte do posilovny kvůli pocitu, že na sobě neustále cítíte cizí oči, nemůžete se plně soustředit na svůj trénink a máte tendenci se pořád „koukat, jestli někdo nekouká“? V každé pobočce FITINN najdete vyhrazený prostor pouze pro ženy, kde můžete cvičit v klidu a neřešit, jak u toho vypadáte a co si o vás kdo myslí. Prostory jsou vybaveny špičkovými kardio a posilovacími stroji, můžete v nich využít i služeb osobního tréninku a když budete chtít, můžete z nich kdykoli vyrazit cvičit do společné zóny.

Tip: Posilovnu FITINN najdete v OC Stromovka (Veletržní 24, Praha 7). Další pobočka je v centru DBK (Budějovická 64, Praha 4). Obě centra se nacházejí v zóně BeRider a zaparkovat tak můžete přímo v jejich bezprostřední blízkosti. 

Cvičte na vzduchu: Venkovní posilovny a workoutová hřiště v Praze

Venkovní posilovna je ideální možností, jak cvičit opravdu kdykoli, jak dlouho chceme a navíc zdarma a na čerstvém vzduchu. Tohle jsou jen některé z tipů na pražská workoutová hřiště, ke kterým pohodlně dojedete na BeRideru. 

Výstaviště. Jedno z největších hřišť v Praze. Najdete tady posilovací lavice, hrazdy a hned vedle samostatné hřiště na parkour. Skútr můžete nechat v zóně v ulici U Výstaviště nebo Strojnická

Dětský ostrov. Hned vedle dětského hřiště najdete několik posilovacích strojů včetně něch pohyblivých na zpevnění středu těla. Zaparkujete jen pár kroků od hřiště, na Janáčkově nábřeží.

Workoutové hřiště Folimanka. Zde najdete pohyblivé posilovací stroje i bohatý systém hrazd, který můžete využít třeba na upevnění systému TRX. Zaparkujete hned vedle, v ulici Sekaninova.

Havlíčkovy sady. Menší, klidná velnovníposilovna nabízí pohyblivé stroje pro posilování s vlastní vahou i se zátěží. Ideální parkování je na rohu ulic Koperníkova a U Havlíčkových sadů

Street workout hřiště Prosek. Moderní workoutové hřiště nabízí rozsáhlý systém hrazd, posilovací stroje a lavice. Zaparkovat můžete v zóně BeRider v ulicích Vysočanská nebo Litoměřická

Workoutové hřiště Africká. Najdete zde několik strojů na posilování s vlastní vahou i hrazdy (nejen) na ukotvení posilovacího systému. Zóna BeRider se nachází hned u posilovny v ulici Africká

Tip: Vyrážíte cvičit a vezete s sebou tašku s oblečením nebo posilovacím náčiním? Pak vám určitě přijdou vhod cargo sítě, díky kterým na BeRideru pohodlně a bezpečně uvezete i velký náklad. Přímo v aplikaci po rozkliknutí konkrétního skútru vidíte, zda je sítí vybaven.

BeRider: Cargo site

Sdílejte tento článek: