V našem hlavním městě najdeme stále více míst, která svou pohodovou atmosférou vyvolávají až dovolenkovou náladu. Ať už je to u řeky nebo na sluncem zalité pláni, všude si můžete užít romantickou večeři v trávě nebo třeba večerní piknik s přáteli. Pojďme se podívat na ta nejzajímavější.

Rohanský ostrov

V prostoru Přístavu 18600 je možné nejen konzumovat vlastní jídlo, ale dokonce si zapůjčit gril s uhlím, podpalovač a potřebné nářadí. Gril a stůl je potřeba zarezervovat online a předem zaplatit. Jídlo si můžete donést vlastní, pití ale ne – to je potřeba si koupit na baru, který je otevřený denně v případě příznivého počasí od 12:00 do 22:30. Místo je ideální i na pořádání oslav do 30 osob – sice není možné zarezervovat všechny grily najednou, nabídnou vám ale velký stůl, ke kterému se všichni pohodlně vejdete.

Parkování: BeRider zóna se nachází v bezprostřední blízkosti Přístavu 18600 – v ulici U Mlýnského kanálu, odkud je to k rozpálenému grilu jen pár kroků.

Riegrovy sady

Málokteré posezení na louce nabízí tak ikonický výhled na Prahu jako Riegrovy sady. Svažitá louka, kterou na mapě najdete také jako „bobový svah“ (podle jejího oblíbeného využití v zimě) je ideální k posezení (a díky svahu i poležení) pro romantiky, které se nemohou nabažit výhledu na město. Louka je orientována na jihozápad, takže i večer je tady teplo. Příjemným bonusem je pivní zahrádka v pouhých 200 metrů vzdálené restauraci Riegrovy sady, odkud si můžete k jídlu donést orosené pivo.

Parkování: BeRider lze zaparkovat kdekoli po obvodu Riegrových sadů – třeba v ulici Italská nebo Chopinova (ze které to můžete vzít na „bobový svah“ rovnou kolem pivních zahrádek).

Riegrovy sady

Vyšehrad

Když se v Praze řekne piknik, Vyšehrad nás většinou překvapivě nenapadne jako první. Přitom je to místo, kde můžeme posedět na louce obklopeni gotickou architekturou a památnými stromy a nasávat až mytickou atmosféru, nebo naopak využít některé z bašt a při pikniku si kromě jídla vychutnat i vyhlídku na město. A pokud vám dojde vlastní jídlo, není nic jednoduššího, než využít občerstvení třeba v místním Bystro Café nebo Hospůdce Na Hradbách.

Parkování: BeRider zóna se nachází po celém obvodu vyšehradského parku kromě úseku na Podolském nábřeží. Zaparkovat můžete i přímo před hlavní branou v ulici Vratislavova.

Letenská pláň

Letná je možná, co se týče pikniku, „profláklé“ místo. Většina lidí ale míří na louku v lokalitě pod Letenským zámečkem nebo v jeho okolí. Ideálním místem na piknik je přitom i prostor uprostřed okruhu pro běžce a bruslaře na pláni. Zaprvé tady najdete několik stolů, u kterých se dá pohodlně posedět, případně připravit i složitější pokrm, zadruhé zde až do pozdního večera hřeje západní slunce. Příjemné večerní posezení tady zažijete i na konci léta.

Parkování: Ideální parkování pro BeRider na Letenské pláni najdete v Ulici Nad Štolou nebo Letohradská – jen pár desítek metrů od prvního z piknikových stolů.

Štvanice

Celkem šest piknikových míst s veřejným ohništěm najdeme podél tenisových kurtů ze severní strany ostrova až k jeho nejvýchodnějšímu cípu, kde je stanice přívozu. (Pozor, na ostrov se staví lávka a přívoz až do příštího léta není v provozu!) V okolí ohnišť občas najdete i nějaké to dříví, které sem nosí údržba ostrova. Není to ale vždy a vyplatí se dovézt dřevo vlastní. Pokud vyrazíte na skútru s cargo sítí, poberete i malé balení naštípaného dřeva, které lze koupit u čerpací stanice. Dřevo lze nasbírat i v okolí, ale zabere to trochu času.

Parkování: BeRider zónu najdete přímo na ostrově Štvanice – před budovou Fuchs 2 a také dole na ostrově na cestě k tenisovým kurtům.

Tip: Bezpečná doprava jídla s cargo sítěmi

Převoz jídla s sebou mnohdy přináší kuriózní a prekérní situace. Své by o tom mohli vyprávět kurýři rozvozových služeb ale i mnozí z nás, kteří se snažili s tou polévkou jet, jako by převáželi odjištěný granát, ale v cíli stejně zjistili, že prodejce špatně uzavřel víčko… Jídlo je prostě nevyzpytatelný náklad a právě i pro jeho hladší a bezpečnější převoz slouží naše cargo sítě.

Před cestou si ověřte, že je „váš“ skútr BeRider vybaven cargo sítěmi. Zjistíte to jednoduše – po kliknutí na vybraný skútr v aplikaci se vám rozbalí okno se specifikací skútru včetně vybavení, jako je držák na mobil nebo právě cargo sítě. Před jízdou ověřte, zda jsou krabičky s jídlem dobře zavřené a případně je zajistěte pevnou gumičkou nebo lepicí páskou. Omáčky, zálivky a další tekuté pochutiny převážejte zvlášť a v dobře uzavřeném obalu. Bezpečně dopravené jídlo je totiž základem pohodového pikniku.

Cargo sítě na BeRideru

Sdílejte tento článek: